Wednesday, September 18, 2013

ΟΣΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ!!

Μήπως τιμωρείς τον εαυτό σου; Μάθε ποιές είναι οι πιο συχνές τοξικές πρακτικές που σε δηλητηριάζουν, καταπολεμησέ τις και ζήσε καλύτερα.

Όσα δηλητηριάζουν την ψυχή σου

Υπάρχουν αρκετά δεινά που ασυναίσθητα εσύ προκαλείς στον εαυτό σου, επιτρέποντας τους να σε τρώνε σαν σαράκι, δηλητηριάζοντας την ψυχή σου. Μάθε ποιες είναι οι 8 τιμωρίες που πρέπει να σταματήσεις να επιβάλλεις στον εαυτό σου και βρες την υγειά σου.


1. Προσπαθείς να γίνεις κάποιος/α που δεν είσαι
Προσπαθείς να μοιάσεις στους φίλους σου ή να μιμηθείς κάποια προσωπικότητα που στην πραγματικότητα δε σε εκφράζει στο ελάχιστο; Μήπως αυτό σε τρώει σαν σαράκι σιγά-σιγά; Μην προσπαθείς να φορέσεις μανδύα αλλά άσε τον εαυτό σου ελεύθερο. Δεν έχει νόημα να αλλάξεις για να γίνεις αποδεκτός/ή. Δοκίμασε να είσαι ο εαυτός σου και θα εκπλαγείς με το πόσο περισσότεροι θα επιδιώκουν την παρέα σου. Προσπαθώντας να γίνεις κάτι άλλο σε κάνει να φαίνεσαι κουμπωμένος/η κι έξω από τα νερά σου. Φόρα τα ρούχα που αγαπάς, βάλε όσο μεικ-απ σε κάνει να νιώθεις όμορφα και ανάδειξε την δικιά σου προσωπικότητα!
2. Είσαι μνησίκακη/ος
Το μίσος σε δηλητηριάζει γεμίζοντας σε με αρνητικά συναισθήματα. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κρατάς κακίες, ειδικά αν ο λόγος δεν είναι και τόσο σοβαρός. Η αρνητική ενέργεια θα σε κατακλίσει και το συναίσθημα θα σε ακολουθεί σε καθημερινή βάση. Καλύτερα λοιπόν να δώσεις τόπο στην οργή και να διώξεις τα τοξικά συναισθήματα.
3. Προσπαθείς να είσαι τέλεια/ος
Κανείς δεν είναι τέλειος, βάλε το καλά στο μυαλό σου. Εμπιστεύσου τον εαυτό σου, ακολούθησε τα όνειρα σου κι αυτό θα σε οδηγήσει όχι στην τελειότητα αλλά στην ευτυχία! Άλλωστε, όπως θα διαπιστώσεις, το τέλειο είναι κάτι υποκειμενικό. Τι πραγματικά σημαίνει τέλειο; Μήπως θα πρέπει να σταματήσεις να πιέζεις τον εαυτό σου κι απλά να ζήσεις; Ανακάλυψε κι αναγνώρισε τα ταλέντα σου, κάνε τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς και βρες τη γαλήνη.
4. Απαντάς «είμαι καλά», κι ας μην είσαι
-Γειά σου τι κάνεις;
-Καλά είμαι ευχαριστώ!
Το να ξεκινάς μια συνομιλία με ένα ψέμα δεν είναι ότι καλύτερο. Να είσαι ειλικρινής με τους αγαπημένους σου και να αποκαλύπτεις τα συναισθήματά σου. Κανείς δε θα καταλάβει το τι πραγματικά αισθάνεσαι, το αν βιώνεις μοναξιά ή αν κάτι σε έχει πληγώσει κι ενοχλήσει αν εσύ  δε μιλήσεις και δεν το αποκαλύψεις. Ξεκίνα να ανοίγεσαι και μην αφήνεις το σαράκι να σε τρώει!
5. Στρεσάρεσαι με το παραμικρό
Το στρες μπορεί να σε… σκοτώσει.  Αν νιώθεις το στρες να σε κυριεύει, μάθε πώς θα το καταπολεμήσεις, εύκολα κι απλά.
6. Ζεις μέσα στο ψέμα
Λες δεξιά κι αριστερά ψέμματα για την προσωπική σου ζωή, για την υποτιθέμενη επιτυχία σου σε κάποιο διαγώνισμα, για τα χρήματα που σου δίνουν οι γονείς σου και τις «υψηλές» γνωριμίες που έχεις; Με το να ζεις στο ψέμμα όχι μόνο δεν κερδίζεις τίποτα αλλά σιγά-σιγά χάνεις και τον εαυτός σου.
7. Να ήταν η ζήλια, ψώρα
Η ζήλια είναι στην ανθρώπινη φύση μας. Ακόμη κι αν δεν είσαι αδιόρθωτη/ος ζηλιάρα/ης, σίγουρα κατά καιρούς θα έχεις πιάσει τον εαυτό σου να συγκρίνεσαι με φίλους και να στεναχωριέσαι για όσα αυτοί έχουν, είτε πρόκειται για θέμα εμφάνισης, καριέρας ή και αισθηματικά ζητήματα. Αν όμως αφήσεις τη ζήλια να σε κυριέψει και να μετατραπεί σε φθόνο, το συναίσθημα από αθώο και ανθρώπινο θα γίνει καταστροφικό. Καταπολέμησέ το λοιπόν και μάθε να χαίρεσαι με τη χαρά των άλλων.
8. Ζεις μέσα στο φόβο
Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που σε μπλοκάρει και σε κρατά πίσω. Μην αφήνεις το μυαλό σου να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σου και ξεπέρασε τις φοβίες σου.

πηγη:womenonly

Η katrina15




No comments:

Post a Comment